Schaapscheerdersfeest


Evenement gegevens

  • Start: 3 juni 2017 10:00

014

Kijken naar het schapen scheren, naar demonstraties met roofvogels, struinen langs de wol- en hobbykramen en ambachten, knutselen en kinderspelen, huifkarritjes over de heide, muziekoptredens en proeverijen; op het schaapscheerdersfeest, zaterdag 3 juni bij de schaapskooi van Ermelo is er voor alle leeftijden veel te zien en te doen. Van 10.00-16.00 uur is publiek van harte welkom. De entree bedraagt € 1,50, t/m 3 jaar gratis toegang. Donateurs en sponsoren van Schapedrift hebben gratis toegang.

Scheren

Er zijn al ruim 200 schapen geschoren worden bij de kudde van Ermelo en de laatste 50 worden op 3 juni kaal gemaakt. De lammeren van dit jaar worden pas volgend jaar voor het eerst geschoren. Het scheren is voor de schapen spannend en ook een zware klus voor de scheerders. Sommigen hanteren de tondeuse, anderen zweren bij de ouderwetse knipschaar. Op 3 juni kan er gekeken worden hoe de schapen een voor een worden neergelegd en worden ontdaan van hun wintervacht. De wol is deze dag ook te koop.

roofvogeldemonstratieRoofvogels en meer

Er zijn demonstraties wol spinnen, weven, kaarden, vilten en breien en er is een grote hobby- en wolmarkt. Valkerij Rijssen verzorgt roofvogeldemonstraties. Echtpaar Gerrit en Jannie laten hun vogels vliegen en prooien vangen. Ze hebben o.a. uilen, valken en een zeearend. Het publiek wordt actief betrokken bij deze shows.

Voor kinderen is er een plein met spelletjes en knutselactiviteiten ingericht. Ook kunnen ze zich laten schminken.

Op het muziekpodium zijn er optredens van Tender To, Daniël Snaterse en de folkband Volluk. Huifkar De Lindeboom verzorgt de hele dag ritjes over de heide. Uiteraard is er allerlei lekkers te eten en te drinken, waaronder gerookte paling en zalm, pannenkoeken, gevulde wafels en broodjes braadworst.

open podium sch sch feesthuifkar 2