Bezoekerscentrum Ermelosche Heide

DSCN1598

Naast de schaapskooi staat het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide. Hier is veel informatie te vinden over de schapen, de schaapskooi en de natuur in de omgeving. Er zijn filmpjes en interactieve natuurspellen voor alle leeftijden. De jongste kinderen kunnen tekenen of hun kennis over de natuur testen op de computer. Ook kan er een bijenvolk bekeken worden in een bijenkast of naar verhalen geluisterd worden. U kunt er terecht voor een kopje koffie, frisdrank, ijs en gebak. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet en een traplift naar de zolderverdieping. Hier zijn wisselende exposities en regelmatig workshops en knutselactiviteiten. ’s Winters wordt de ruimte verwarmd door spekstenen houtkachels. Buiten op het terras staan picknickbanken en heeft men prachtig uitzicht over de Ermelosche Heide. In de winkel zijn streekproducten, schapenknuffels, fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. De toegang is gratis. terras met uitzicht over schapenAchter het bezoekerscentrum is een speeltuintje voor jonge kinderen, met o.a. een vogelnestschommel waar ook minder valide kinderen op kunnen. Er staan bankjes omheen, zodat (groot)ouders kunnen toekijken. 

Onze vrijwillige gastheren en -vrouwen heten bezoekers van harte welkom.

. DSCN0400

 

 

Horeca

Het bezoekerscentrum heeft beperkte horecagelegenheid. Er is koffie, thee, frisdrank, ijs, cake, appeltaart, koeken en diverse snacks. Op afspraak kan er voor groepen een lunch geregeld worden. Deze wordt via een cateraar aangeleverd.  

In het centrum kunt u ook terecht voor cadeau-artikelen, ansichtkaarten, wol- en streekproducten en fiets/wandelkaarten. Er kan met een pinpas betaald worden. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de op dat moment aanwezige vrijwilligers.houtkachel met mensen

Verhuur
Het is in overleg onder bepaalde voorwaarden mogelijk om het bezoekerscentrum buiten de openingstijden af te huren voor een bijeenkomst, workshop of vergadering. Voor sponsors en natuurorganisaties gelden gereduceerde prijzen. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met de coördinator Geesje Eleveld, tel. 0577-407235 of info@schapedrift.nl.

Programma’s
Er zijn regelmatig groepen die in het kader van een ‘middagje uit’ een onderhoudend programma wensen. De Stichting Schapedrift Ermelo heeft daarop ingespeeld door verschillende programma’s te ontwikkelen.
Klik hier voor een actueel overzicht van onze programma´s.

Klik hier voor een GPS-wandelroute over de Ermelosche Heide (er zijn overigens geen GPS-apparaten te huur of te koop in het bezoekerscentrum).

Klik hier om zelf een fietsroute uit te stippelen en uit te printen; de schaapskooi ligt bij fietsknooppunt 79 ten zuidwesten van de Ermelosche Heide.

Coördinator
Geesje Eleveld is sinds november 2012 werkzaam als coördinator van het bezoekerscentrum. Zij is doorgaans op maandag, woensdag en donderdag aanwezig. U kunt haar telefonisch bereiken op het kantoor: 0577-407235. Een bericht inspreken kan ook, ze luistert ook op andere dagen regelmatig de berichten af. Een e-mail sturen kan ook: info@schapedrift.nl.