Bezoekerscentrum Ermelosche Heide

Naast de schaapskooi staat het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide. Dit gebouw heeft een oppervlakte van 240 m², is net als de schaapskooi gebouwd met FSC-hout uit de Ermelose gemeentelijke bossen, en lijkt in grote lijnen op de naastgelegen schaapskooi. De recreatie en het toerisme heeft na de realisatie van de schaapskooi in 2003 een nieuwe impuls gekregen. Het bezoekerscentrum ontvangt jaarlijks namelijk ongeveer 80.000 gasten. De toegang is gratis.

DSCN0400Wat is er te doen
In 2012 is het bezoekerscentrum gerenoveerd. De balie is vergroot, maar ook zijn er nieuwe tentoonstellingsobjecten met informatie over de schaapskooi, de kudde, de Ermelosche Heide en de archeologie van het gebied. Verder staat er ook een echte bijenkast met een bijenvolk in het centrum opgesteld waar in gekeken kan worden. Uiteraard is er koffie, thee, frisdrank, ijs en koek e.d.. In het centrum kunt u ook terecht voor kado-artikelen, souvenirs, ansichtkaarten, streekproducten (zoals heide-honing, jam en wildstoofpotjes) en fiets/wandelkaarten. Er kan ook met de pin betaald worden. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de op dat moment aanwezige vrijwilligers.

Verhuur
Het is in overleg onder bepaalde voorwaarden mogelijk om het bezoekerscentrum buiten de openingstijden af te huren voor een bijeenkomst, workshop of vergadering. Voor sponsors gelden gereduceerde prijzen. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met de coördinator Geesje Eleveld, tel. 0577-407235 (ma, wo, do) of info@schapedrift.nl.

Programma’s
Er zijn regelmatig groepen die in het kader van een ‘middagje uit’ een onderhoudend programma wensen. De Stichting Schapedrift Ermelo heeft daarop ingespeeld door verschillende programma’s te ontwikkelen.

Klik hier voor een actueel overzicht van onze programma´s.Klik hier voor een GPS-wandelroute over de Ermelosche Heide (er zijn overigens geen GPS-apparaten te huur of te koop in het bezoekerscentrum). Klik hier om zelf een fietsroute uit te stippelen en uit te printen; de schaapskooi ligt bij fietsknooppunt 79 ten zuidwesten van de Ermelosche Heide.

Coördinator
Geesje Eleveld is sinds november 2012 werkzaam als coördinator van het bezoekerscentrum. Zij is doorgaans op maandag, woensdag en donderdag aanwezig. U kunt haar telefonisch bereiken op het kantoor: 0577-407235. Een bericht inspreken kan ook, ze luistert ook op andere dagen regelmatig de berichten af. Een e-mail sturen kan ook:
info@schapedrift.nl.