Honden

Herder Marion Derks heeft drie Border Collies: Benji, Socks en Malloy

Benji in de sneeuwBenji
Benji is geboren op 17 september 2013 in Ede. Hij is opgegroeid in een gezin met 3 kinderen. Omdat hij meer werkvermogen bleek te hebben dan wat dit gezin hem kon bieden is hij (toen hij 11 maanden oud was) herplaatst en bij de kudde in Ermelo terecht gekomen.
Hij moest toen nog helemaal getraind worden bij de schapen.
Sinds het wegvallen van de getrainde honden heeft Benji laten blijken dat hij klaar is voor het echte werk. Hij houdt in zijn eentje de hele kudde bij elkaar en hij werkt heel veel op eigen inzicht. Hij is met sprongen vooruit gegaan in zijn werken en het is een plezier om te zien met hoeveel enthousiasme hij rond de kudde loopt. Het is een toppertje!

 

SocksSocks
Socks is geboren op 5 december 2011 in Wijnjewoude. Hij is herplaatst omdat zijn baasje is overleden. Socks (vanwege zijn vier witte sokjes)  is sinds half mei 2015 in Ermelo. Eerst op proef, maar al gauw bleek dat hij voldoende potentie heeft om te mogen blijven. Socks is al wel wat getraind bij de schapen, maar een grote kudde bij elkaar houden is toch wel wat anders dan een paar schaapjes in het weiland. Er is volop met hem getraind en gelukkig pakt hij de dingen redelijk snel op. Hopelijk gaat hij het werken bij de kudde net zo goed doen als Benji, maar dan wel op zijn geheel eigen wijze.

 

 

Marion en Malloy

Malloy
Malloy (Steady Cherry Borders Malloy) is geboren op 26 februari 2017 in Arkel. Toen hij bijna 9 weken oud was is hij naar Ermelo gekomen. Hij was de jongste uit een nest van 8 pups. Marion had zijn vader bij de kudde zien werken en was onder de indruk van wat die hond op jonge leeftijd al liet zien. Ook de moeder en een halfzus van Malloy laten op jonge leeftijd al hele mooie dingen zien bij de schapen. Een veelbelovende combinatie dus. Daarom was de keuze voor een pup uit dit nestje gauw gemaakt. Hopelijk groeit Malloy uit tot een fijne werkhond. Voorlopig moet hij nog heel veel ontdekken en leren. Het is een dapper, ondernemend hondje, dus dat komt wel goed.

 

Met pensioen:

JessieJessie
Jessie is geboren op 11 september 2006 in Rheden
Jessie is bij Marion gekomen toen ze een half jaar was. Jessie is opgegroeid in Rheden en ging al mee naar de schaapskudde op de Posbank. Ze luisterde als pup al heel goed en liep heel dapper naar de schapen toe. In het werken met de kudde is ze in een korte tijd erg gegroeid. Ze wil graag werken en vindt het leuk om de schapen terug te brengen naar de kooi. Het is een vrolijke hond die er van houdt om geknuffeld te worden. Ze speelt graag met andere honden.

Jessie is op 8 mei 2015 verhuisd naar een adres waar ze een rustige oude dag zal krijgen. Ik wens de familie van Emous veel plezier met haar!

 

 In memoriam:

IMG_8297Roy

Roy is geboren op 10 augustus 2005 in Schijndel
Roy is bij Marion gekomen toen hij 7 maanden oud was. Hij laat op zijn jonge leeftijd al goed zien dat hij aanleg heeft voor het werken bij schapen. Dat was voor Marion ook de reden om toch weer te kiezen voor een jonge hond in plaats van een wat oudere getrainde hond. De aparte kleur en de blik in zijn ogen maakten dat Marion meteen wat voelde voor deze hond. En dat bleek terecht. Het klikt goed tussen Marion en Roy. Roy is een enthousiaste hond. Roy toont veel inzicht en het eigen initiatief dat hij laat zien maakt dat hij een prima hond is voor het werk bij de kudde.

Op 24 april 2015 is Roy ingeslapen. Hij werd plotseling ziek. Hoewel hem een rustige oude dag gegund werd heeft hij gewerkt tot zijn dood.

 

Jill
Jill is geboren op 22 maart 2010 in Dronten
Moeder: Chip
Vader: Sweep Stakes
Kleur: Driekleur
Haar: Halflang
Geslacht: Teef.
Jill is bij de kudde gekomen toen ze een half jaar oud was. Ze is opgegroeid in Dronten in de roedel van Hans Hoop.

Op 13 augustus 2014 is Jill ingeslapen. Ze zou niet meer kunnen herstellen van twee blessures die ze kort na elkaar had opgelopen. 

 

Chap
Chap is geboren op 25 februari 1997 in De Bilt en heeft 1 broertje en een zusje.
Moeder: Sarah
Vader: Dan (europees kampioen schapendrijven)
Kleur: zwart-wit
Haar: halflang
Geslacht: reu
Chap is door Marion gekocht toen deze 9 maanden oud was en was de eerste hond die werkte met de Ermelose kudde.

Op maandag 4 februari 2013 is Chap overleden. Hij is bijna 16 jaar geworden.