Creatieve activiteiten op afspraak

Creatieve activiteiten op afspraak

Voor alle creatieve activiteiten geldt: alleen op afspraak en alleen tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum.

Schaapjes maken van playmais (voor 4-12 jaar)schaapje knutselen

Afhankelijk van de leeftijd van het kind wordt er een schaapje gemaakt op het platte vlak (4-8 jaar) of in een 3d vorm met playmais, papier of hout (8-12 jaar). PlayMais is een natuurlijk, veelzijdig knutselmateriaal voor kinderen dat 100% biologisch afbreekbaar is en daarom onschadelijk voor het milieu. Het is gemaakt van maïs, water en voedingskleurstoffen. Op afspraak te boeken; minimum bedrag is € 50,00 . Deze activiteit wordt begeleid door vrijwilligers van het bezoekerscentrum en is inclusief materialen, limonade en iets lekkers.

  • Tekening schaap beplakken: € 2,50
  • Klein houten schaapje beplakken: € 3,50
  • Groot houten schaapje beplakken: € 5,00
  • Klein en groot houten schaapje samen: € 7,50

Insektenhotelletjes knutselen

In een insectenhotel wonen kleine diertjes zoals bijen en wespen, lieveheersbeestjes en kevers. Ze zijn heel nuttig. Als je bijvoorbeeld meer bijen in je tuin hebt, worden de bloemen vaker bezocht en beter bestoven. Er groeien dan meer zaden en vruchten. De solitaire bijen eten ook bladluizen en andere schadelijke larfjes. Ze bestrijden dus vervelende insecten. In de winter kunnen insecten veilig overwinteren in het hotel en in de zomer vinden ze er een nestplaats.

insektenhotel knutselen

insektenhotelletjes knutselen

Voor het knutselen van een insektenhotelletje liggen er allerlei materialen klaar, zoals blikjes, bamboe, mos en jute. Er zijn vrijwilligers om je te helpen. Je moet je van te voren opgeven voor deze activiteit. Er zijn drie aanvangstijden: om 13.30, 14.15 en 15.00 uur; per ronde kunnen er maximaal 12 kinderen meedoen. Kosten € 5,00 inclusief materialen, limonade en lekkers; groepsreservering minimaal € 50,00. Niet mogelijk in de wintermaanden.

Natuurschatkistjes maken en vullen (voor 4-10 jaar)

natuurschatten zoeken

natuurschatten zoeken

Lege eierdozen kunnen worden beplakt en geverfd om er een mooi natuurschatkistje van te maken.  Als de schatkistjes klaar zijn, gaat de groep onder begeleiding in de omgeving van de schaapskooi zoeken naar ‘natuurschatten’ om het kistje mee te vullen. Wat kun je allemaal voor spannende dingen vinden om in je kistje te doen? Deze activiteit duurt ca. 1 uur . Kosten € 5,00 inclusief drinken en iets lekkers; voor een groepsreservering minimaal € 50,00. Niet mogelijk in de wintermaanden.

 

 

Wol vilten workshops

In bezoekerscentrum Ermelosche Heide kan op afspraak wol gevilt worden op de bovenverdieping. Er zijn workshops voor kinderen en/of volwassenen, workshops van 1,5 uur, 3 uur of een hele dag. De workshops kunnen ook als onderdeel van bijvoorbeeld een kinderfeestje, familiedag of bedrijfsuitje geboekt worden. Anneke Troost en Judith Hofstee zijn de twee professionele viltdocenten, die op afroep beschikbaar zijn. Onderaan de pagina vindt u meer informatie over de docentes.

Meer informatie en afspraken: tel. 0577-407235 of per e-mail: info@schapedrift.nl.

1. Korte workshop voor kinderen

In de korte workshop kunnen kinderen in ongeveer één uur iets moois vilten passend bij het seizoen of de feestdag van dat moment, zoals een paaskuikentje, een toverbal of zoals in het volgende voorbeeld een schilderijtje.

Schilderen met wolDSCN0056
Kom vilten in het bezoekerscentrum bij de schaapskooi……… Vilten is een leuke activiteit voor kinderen. Tot aan je ellebogen in het zeepschuim, kliederen met water, wrijven over de wol en ervaren hoe je de losse plukjes, prachtig gekleurde schapenwol langzaam omtovert tot een schilderijtje van vilt.
Doelgroep: kinderen 4-12 jaar
Duur: 1 uur
Kosten: €7,50 inclusief materialen en limonade, minimumprijs €75,-.

2. Workshop vilten voor kinderen of volwassenen

In deze workshop kunnen kinderen of volwassenen een kunstwerk vilten, dat meer tijd vraagt. Of omdat het kunstwerk groter is, of omdat het met een ingewikkelder techniek wordt gevilt, zoals een prachtige bloem, een valentijnshart, iVilt voor om je iPhone of zoals in het volgende voorbeeld een tasje.

Tasje vilten
Wat is er nu leuker dan samen met je vriendjes, vader, moeder, opa of oma te knutselen. Neem ze mee naar het bezoekerscentrum de Ermelosche Heide en kom je eigen tasje vilten. Met natte, ingezeepte handen wrijf je de schapenwol tot vilt. Lekker kliederen! Met een beetje geduld maak je zo een tasje, dat je kunt versieren met wol in alle kleuren van de regenboog.

Doelgroep: vanaf 7 jaar
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 12,50 inclusief materialen, koffie of thee, limonade, minimumprijs €100,-.

3. Workshop vilten voor volwassenen

Voor volwassenen is er ook een workshop van 3 uur, waarin een object (schaal, vaas), een halssieraad, kaft voor een fotoboek, of zoals in het volgende voorbeeld een zijden sjaal gevilt kan worden.

Zijden sjaal viltenDIGITAL CAMERA
Op een zijden sjaal als basis ga je vilten. Nooit gedaan? Maakt niet uit, iedereen kan het. Kies kleuren, vormen, patronen en maak uw eigen creatie.
Het enige wat u nodig heeft is schapenwol in prachtige kleuren, water, zeep, een portie geduld en onder uw handen ontstaat een kunstwerk van vilt. Aan het eind van de workshop gaat iedereen naar huis met prachtige, unieke sjaal van zijde en vilt.

Doelgroep: volwassenen
Duur: 3 uur
Kosten: € 25,00 exclusief materialen, inclusief koffie of thee, minimumprijs € 150,-.

4. Workshop samen een kunstwerk vilten

Op een familiedag, een schoolreisje, uitje met vriendinnen of een bedrijfsdag op de hei kun je in de schaapskooi komen vilten. Het is niet alleen een kennismaking met het eeuwenoude ambacht van het vilten, maar ook een gezellige activiteit om met z’n allen te doen.
Samen vilten jullie een kunstwerk, zoals een schoolvlag, een schilderij, een sprei, een wandobject of zoals in het volgende voorbeeld een kaft voor een fotoboek.
Wat er gevilt wordt, kan door jullie helemaal zelf bepaald worden. Laat je verrassen door je eigen creativiteit! Er is meer mogelijk dan je denkt en een uniek stukje werk wordt het zeker!

Persoonlijke boekenkaft
Wordt jullie moeder 80, gaat jullie vriendin trouwen, nemen jullie afscheid van die bijzondere collega……. In het bezoekerscentrum kunnen jullie met schapenwol in prachtige kleuren een herinnering of wens aan diegene vilten. Alle creaties samen vilten jullie tot een fraai kaft voor een fotoboek. Is de tijd te kort dan kan zelfs één van de professionele begeleiders jullie kunstwerk tot een kaft vilten.

Doelgroep: families, scholen en bedrijven.
Duur en kosten: nader te bepalen.

5. Vilten als teambuilding
Een workshop vilten als teambuilding waarbij een bedrijf, afdeling of team een kunstwerk van schapenwol maakt. Niet alleen maakt u kennis met het eeuwenoude ambacht van het vilten, maar misschien is wat uzelf wilt bijdragen aan het kunstwerk al een ontdekking op zich. Nooit gedaan? Maakt niet uit, iedereen kan het. Het enige wat u nodig heeft is schapenwol in prachtige kleuren, water, zeep, een portie geduld en onder uw handen ontstaat een kunstwerk van vilt.
Het thema van de workshop kan natuurlijk door u helemaal zelf bepaald worden.  Laat u verrassen door uw eigen creativiteit! Er is meer mogelijk dan u denkt en een uniek stukje werk wordt het zeker.

Wat verbindt u en uw collega’s met elkaar of met de afdeling
Een ieder voelt wat hem verbindt met zijn collega’s of met zijn afdeling. Een leuk en constructief team heeft het evenwicht gevonden tussen de structuur en de cultuur van het team. Laat uw verbeelding spreken en schilder dit met wol.
Kies kleuren, vormen, patronen en maak uw eigen creatie. Alle creaties samen vilt u tot één fraai kunstwerk, wat dan een symbolische weergave is van de sfeer, de samenwerking of ……….….binnen uw afdeling. Doelgroep: bedrijven, verenigingen en organisaties.
Duur en kosten: nader te bepalen.

* Tijdige reservering is noodzakelijk in verband met inzet van vrijwilligers en docenten.

046