Wandelroutes

schaapskudde op de hei

De schaapskooi en het bezoekerscentrum staan aan de rand van de Ermelosche Heide. Er lopen tal van wandelpaden, brede en smallere, over de heide en door het aangrenzende bosgebied. Ook zijn er paaltjeswandelingen en uitgezette wandelroutes die langs de schaapskooi lopen. De routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Wandelen rond Drie langs ondergrondse geheimen
Wandeling van 7 km, o.a. langs het onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Uitgave Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo, €3,50.

marskamp2

Schapedriftwandelroute
Paaltjes- en beschreven route van 3 km, langs o.a. de eikenstrubben aan de rand van de Ermelosche Heide. Uitgave Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo, €3,50.

Romeins Marskampwandelroute
Een wandeling van 6 km, op zoek naar Romeinse sporen; langs de plek waar een Romeins marskamp heeft gestaan. Uitgave Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo, €4,00.

GPS-wandelroute
Klik hier voor een GPS-wandelroute over de Ermelosche Heide (er zijn geen GPS-apparaten te huur of te koop in het bezoekerscentrum).

sprielderbos foto Jeanne

foto Sprielderbos, Jeanne Dijkstra

Wandelroute langs reuzeninsecten rondom Drie

Door het Speulderbos met de ‘dansende’ bomen en langs gebeeldhouwde reuzeninsecten in beukenbomen, door kunstenaar Harry Leurink gemaakt in opdracht van Staatsbosbeheer. Ca 6 km, 1,50 euro.

Wandelen op landgoed Staverden

Beschrijving van de gele, blauwe en rode paaltjesroute over het landgoed, van 3, en 3,5 km. Langs het kasteel, de oranjerie, door de kasteeltuin en langs het witte pauwenverblijf.  2,00 euro.