15 jaar Schapedrift in beeld

Van 13 september tot en met eind oktober is er tijdens de openingsuren in de oude hooischuur bij schaapskooi Ermelo de expositie ‘15 jaar Schapedrift in Beeld’  te zien. Vijftien jaar geleden, in 2003, zijn de schaapskooi en het bezoekerscentrum geopend. Een groepje vrijwilligers is in de foto- en knipselarchieven gedoken en heeft een selectie gemaakt voor een overzichtstentoonstelling van de afgelopen 15 jaar. Filmclub Ermelo heeft speciaal voor deze gelegenheid een 15 minuten durende film gemaakt. Deze kan bekeken worden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum. En ook de drie winnende foto’s van de fotowedstrijd 15 jaar Schapedrift zijn hier te zien.

De expositie isop 12 september om 13.30 uur geopend door Evert van de Beek, tot afgelopen jaar bestuurslid van Schapedrift. Dorpsdichter Fiet van Beek heeft voor het jubileumjaar het gedicht ‘Schapedrift’ geschreven, dat ze bij de opening heeft voorgedragen.

De expositie en film zijn met name leuk voor iedereen die ook de beginjaren heeft meegemaakt. Wát is er veel gebeurd, wat hebben we veel werk verzet en een mooie activiteiten georganiseerd. En we ontwikkelen door: vanaf november starten we met de uitbreiding en herinrichting van het bezoekerscentrum. De voormalige hooischuur en herderverblijf worden dan bij het bezoekerscentrum aangetrokken. Dat geeft meer ruimte voor de ontvangst van de vele duizenden bezoekers, groepen en schoolklassen. De keukenfaciliteiten worden efficiënter gemaakt en de educatieve onderdelen worden uitgebreid en vernieuwd. We houden u op de hoogte.