Creatieve workshops

In en bij het bezoekerscentrum vinden tal van creatieve workshops plaats voor kinderen en volwassenen. Het is een gevarieerd aanbod; van een kleed vilten en schaapjes knutselen tot sieraden maken van schapenwol. In de agenda ziet u wanneer deze workshops gegeven worden en kunt online een ticket aanschaffen.

Het is ook mogelijk op afspraak een workshop te regelen. De workshops vinden plaats op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum tijdens de openingsuren. Reserveringen nemen we aan tot een maand van tevoren, in verband met de beschikbare vrijwilligers en docenten voor deze activiteiten.

Hieronder staan een aantal mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met de coördinator: 0577-407 235 of info@schapedrift.nl.

Creativiteit voor jong en oud

Bekijk de agenda voor het aanbod

Meer weten over de activiteiten?
Bekijk de agenda wanneer er wat te doen is

Schaapjes maken van playmais (voor 4-12 jaar)

Afhankelijk van de leeftijd van het kind wordt er een schaapje gemaakt op het platte vlak (4-8 jaar) of in een 3D vorm met playmais, papier of hout (8-12 jaar). PlayMais is een natuurlijk, veelzijdig knutselmateriaal voor kinderen dat 100% biologisch afbreekbaar is en daarom onschadelijk voor het milieu. Het is gemaakt van maïs, water en voedingskleurstoffen.

Op afspraak te boeken; minimum bedrag is € 50,00 . Deze activiteit wordt begeleid door vrijwilligers van het bezoekerscentrum en is inclusief materialen en limonade. Reserveren minimaal een maand van tevoren in verband met de beschikbaarheid van de betreffende vrijwilligers.

Insecten hotelletjes knutselen

In een insectenhotel wonen kleine diertjes zoals bijen en wespen, lieveheersbeestjes en kevers. Ze zijn heel nuttig. Als je bijvoorbeeld meer bijen in je tuin hebt, worden de bloemen vaker bezocht en beter bestoven. Er groeien dan meer zaden en vruchten. De solitaire bijen eten ook bladluizen en andere schadelijke larfjes. Ze bestrijden dus vervelende insecten. In de winter kunnen insecten veilig overwinteren in het hotel en in de zomer vinden ze er een nestplaats. Voor het knutselen van een insectenhotelletje liggen er allerlei materialen klaar, zoals blikjes, bamboe, mos en jute.

Kosten € 5,00 inclusief materialen en limonade. Kosten groepsreservering minimaal € 50,00. Niet mogelijk in de wintermaanden. Reserveren minimaal een maand van tevoren in verband met de beschikbaarheid van de betreffende vrijwilligers.

Knutselen
Meer weten over de activiteiten?
Neem contact op met de coördinator

Viltworkshops op afspraak

Er zijn workshops voor kinderen en/of volwassenen, workshops van 1,5 of  3 uur. De workshops kunnen ook als onderdeel van bijvoorbeeld een kinderfeestje, familiedag of bedrijfsuitje geboekt worden. Anneke Troost en Judith Hofstee zijn de twee professionele viltdocenten, die op afroep beschikbaar zijn. Alleen reserveringen van minimaal een maand van tevoren kunnen worden behandeld i.v.m. beschikbaarheid van de docenten.

Meer informatie en afspraken: tel. 0577-407 235 of per e-mail: coordinator@schapedrift.nl.

In deze workshop kunnen kinderen of volwassenen een kunstwerk vilten, dat meer tijd vraagt. Of omdat het kunstwerk groter is, of omdat het met een ingewikkelder techniek wordt gevilt, zoals een bloem, een sieraad, iVilt voor om je iPhone of een tasje.

Tasje vilten

Wat is er nu leuker dan samen met je vriendjes, vader, moeder, opa of oma te knutselen. Neem ze mee naar het bezoekerscentrum de Ermelosche Heide en kom je eigen tasje vilten. Met natte, ingezeepte handen wrijf je de schapenwol tot vilt. Lekker kliederen! Met een beetje geduld maak je zo een tasje, dat je kunt versieren met wol in alle kleuren van de regenboog.

  • Doelgroep: vanaf 7 jaar
  • Duur: 1,5 uur
  • Kosten: € 17,50 inclusief materialen, koffie of thee, limonade, minimumprijs €100,-.

Workshop (kleintje) vacht vilten

Maak je eigen kleed of kleedje van een afgeschoren vacht van één van de Veluwse heideschapen van de Ermelose kudde!  Een halve of hele dag hard werken en je gaat met een (stoel)kleedje of kleed mee naar huis. Deze workshop kan in een beperkte periode (juni-augustus), alleen als er nog vachten beschikbaar zijn.

Doelgroep: volwassenen

Tijdsduur: 3 uur (voor een kleed van ca 50 x 50 cm) of een hele dag voor een hele vacht.

Kosten: 35 (3 uur) of 90 (hele dag/ 6 uur) euro. Dit is inclusief materialen, koffie en thee. Minimaal 4, maximaal 8 personen.

Het vilten van een vacht is intensief en redelijk zwaar werk. Het werk gebeurt buiten op grote tafels. De vachten moeten eerst ontdaan worden van stro. Daarna begint het vilten en dat betekent voortdurend nat maken, inzepen, wrijven, kneden, duwen en rollen. Soms worden de vachten met blote voeten bewerkt voor een mooier resultaat. Het is een natte en vieze klus en daarom verstandig om een extra set kleren mee te nemen. Deelnemers moeten een emmer of gieter meenemen, om de vacht steeds nat te maken. Aan het eind van de workshop gaat iedereen met een eigen gevilte vacht naar huis, dat thuis nog verder moet drogen.