Excursies

Het hele jaar door worden er vanaf de schaapskooi korte en langere wandelexcursies georganiseerd. Onze vrijwillige gidsen vertellen over de cultuurhistorie, het ontstaan van het landschap en bijzondere dieren en planten. Regelmatig zijn er themawandelingen zoals paddenstoelen (in de herfst), naar de herder en de kudde, op zoek naar vogels en avondzwerftochten in de zomermaanden. Kijk in de agenda voor deze excursies. In principe gaan excursies altijd door, tenzij bij extreme weersomstandigheden. Honden zijn tijdens de excursies niet toegestaan!

Meewandelen met herder en kudde?

Het kan bij de schaapskooi!

Groepsexcursies op afspraak

Voor groepen kunnen er op afspraak wandelexcursies geregeld worden. We vragen hiervoor een minimum bedrag van € 100 per gids, voor max. 20 personen. De meerprijs is 4 euro p.p. Data, tijdstip, thema en lengte van de wandeling is in overleg. Voor scholen maken we speciale afspraken. Naast excursies hebben we ook lesprogramma’s voor scholen.

Meelopen met de schaapherder

Op een aantal data die vermeld staan in de agenda op deze website kan er worden meegewandeld met de schaapherder en de kudde (maximaal 4 personen tegelijk). De ontvangst is om ca 12.30 uur in het bezoekerscentrum met koffie/thee/chocolademelk. Onder leiding van een gids wandelt u over de Ermelosche Heide naar de schaapskudde. Kennismaking en verblijf met de herder, honden en kudde op de hei. Gezamenlijk wordt terug gelopen naar de kooi.

Duur circa 2,5 uur (afhankelijk van het weer). Na afloop een consumptie in het bezoekerscentrum en napraten met de herder. Kosten: € 35,00 p.p. Vriend Schapedrift € 30,00 (incl. 2 consumpties p.p.). Uw bijdrage komt geheel ten goede aan Stichting Schapedrift Ermelo.