Fietsen

De schaapskooi ligt aan de Postweg, zandpad en tevens fietspad, vlakbij fietsknooppunt 79. De Postweg is een fietspad tussen Putten en Staverden; deze gaat ook over de Ermelosche Heide. De Falk fietskaart 09 Veluwe geeft alle fietspaden en fietsknooppunten op de Veluwe weer. Deze is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum bij de schaapskooi.

Prachtig fietsen in de omgeving van Ermelo

Met een tussenstop bij de Schapedrift

Landschappenfietsroute

Een fietsroute van ruim 35 km door verschillende landschapstypen in de gemeente Ermelo. Start en eindpunt op het Molenaarsplein bij de molen De Koe en museum Het Pakhuis in Ermelo. De route gaat langs de schaapskooi en het routeboekje is te koop in het bezoekerscentrum. Uitgave van de Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo, € 3,50.

De Vier Veluwe Fietsroute

37 km, gratis verkrijgbaar op de locaties.

Deze route gaat langs de Vier Veluwe Partners in de gemeente Ermelo: Molen de Koe, Museum Het Pakhuis, Bezoekerscentrum Staverden, Schaapskooi Ermelo, landwinkel en Arkelandshoeve.

De folder bevat een stempelkaart, die u kunt laten afstempelen op de verschillende locaties. Met een volle stempelkaart krijgt u bij de VVV Ermelo een attentie.

Klik hier om zelf een fietsroute uit te stippelen en uit te printen; de schaapskooi ligt bij fietsknooppunt 79 ten zuidwesten van de Ermelosche Heide.

Veluwse fietsroutes

verkrijgbaar in het bezoekerscentrum voor € 1,95:

  • Bos en heideroute, 27/39 km. Via Ermelo, Elspeet en Staverden.
  • Hanzestad & zandroute, 31/38 km. Via Harderwijk, Telgt, Ermelo en Leuvenum.
  • Dansende bomenroute, 16/26 km. Via Ermelo, Drie en Garderen.
  • Waterrijke gemalenroute, 29/41 km. Via Ermelo, Putten en Nijkerk.