Spelen

Achter het bezoekerscentrum is een speeltuintje voor jonge kinderen, met o.a. een vogelnestschommel waar ook minder valide kinderen op kunnen. Er staan bankjes omheen, zodat (groot)ouders kunnen toekijken.

In het bezoekerscentrum zijn spelletjes om de kennis van de natuur te testen. Op de computer kunnen kinderen o.a. dierenmemory doen. Weet jij de welke pootafdruk er bij de dieren in het bos horen? Probeer dan het sporenwiel uit. En je (groot)ouders kennen het aloude elektrospel nog wel: zoek het heideblauwtje, of de veldleeuwerik of andere dieren die op de Ermelosche Heide voorkomen. Ook zijn er verschillende speurtochten uitgezet.

In en om het bezoekerscentrum is er

voor kinderen ruimte genoeg om te spelen

Ook spelen bij de schaapskooi?
Neem contact op om te reserveren

Spellen te huur

Klootschieten (buiten vanaf 10 jaar, vanaf 2 personen)

Klootschieten is een oude “sport” die vooral in het oosten van ons land veel werd en wordt gespeeld. Het is een spel waarbij het gaat om wie in het minste aantal worpen een bepaalde afstand aflegt.

Dat kan individueel en met een groep. Het is een activiteit waarbij je ook nog eens gezellig kunt kletsen, omdat je niet voortdurend 100% actief moet zijn. Dit spel kan gehuurd worden in het bezoekerscentrum. Als u er zeker van wilt zijn dat het beschikbaar is, is het verstandig dit te reserveren: 0577-407254.

Tijdsduur maximaal 2 uur. U krijgt een plattegrondje mee en u kunt zelf bepalen welke route over de brede zandpaden van de heide gekozen wordt. Huur: € 5,- per kloot + voor elke kloot € 10,- borg. Bij inlevering krijg je dit bedrag terug.

Schapenbordspelletjes (binnen, 5-12 jaar)

Speciaal voor kinderen hebben we zes schapenbordspelletjes ontworpen, die op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum gespeeld kunnen worden. Het zijn bekende kinderfeestspelletjes met een knipoog naar onderwerpen rondom de schaapskudde: de hongerige herder, alle wol verzamelen, schaapje poep, Bollie Wollie, schaapje wip en vind de lammetjes tweelingen.

De spelletjes zijn als complete set op afspraak te huur en worden van te voren klaargezet inclusief alle materialen. Ideaal voor kinder- of familiefeestjes en voor slecht weer.

Het complete pakket is te huur voor € 15,00. Reserveren is noodzakelijk en mogelijk via: 0577-407254.