Adopteer een lammetje van de schaapskooi Ermelo
en draag op deze manier bij tot het behoud van de Ermelose kudde!

Bij de kudde Veluwse heideschapen van Ermelo worden elk jaar in februari zo’n 200 lammetjes geboren. De schaapskooi staat dan helemaal vol met moederschapen en lammetjes. Vanaf april zijn de lammetjes groot geworden en gaan ze mee naar de hei met de herder en de honden. Ze eten dan de planten en struiken tussen de heide weg. Door de schapenbegrazing blijft de Ermelosche Heide mooi. De Stichting Schapedrift zet zich in om deze eeuwenoude traditie in stand te houden. Dit kunnen we alleen met hulp van vrienden, bedrijven en donateurs.

Een kudde schapen die met een herder over de heide zwerft is een eeuwenoude traditie, die we graag in stand willen houden. Daarom is het belangrijk dat er mensen zoals u de Stichting Schapedrift steunen, bijvoorbeeld door een lammetje te adopteren of vriend te worden van Schapedrift.

Hoe meedoen?

U kunt een (of meerdere lammetje(s) adopteren door eenmalige betaling van € 20,00 per lammetje en invulling van het formulier. Deze actie geldt t/m 24 maart. Het betreft symbolische adoptie en is dus niet gekoppeld aan een bepaald lammetje. Wij bewaren de adres- en e-mail gegevens om je op de hoogte te houden van de lammerperiode.

Wat krijgt u ervoor?

  • Een geboortekaartje
  • Een kleurplaat
  • Een tegoedbon voor een knuffeltje, af te halen in het bezoekerscentrum bij de schaapskooi
  • UNIEK: Op zaterdagochtend 31 maart mogen alle ‘adoptieouders’ foto’s maken bij de lammetjes in de schaapskooi. De uitnodiging hiervoor ontvangt u per e-mail. U moet dan het geboortekaartje meenemen.

Welkom

Iedereen is van harte welkom om tijdens de openingstijden een kijkje te komen nemen bij de schaapskooi. Je mag niet in de kooi, want dat is veel te onrustig voor de schapen en lammetjes. Bovendien zijn de dieren nog klein en kwetsbaar en willen we voorkomen dat ze ziek worden.

24 maart lammetjesdag

Op zaterdag 24 maart maken we een uitzondering: dan is het LAMMETJESDAG en mag iedereen door de schaapskooi langs de schapen en lammetjes lopen. Er is dan van 10.00-16.00 uur van alles te doen bij de schaapskooi! Schapen drijven, knutselen, poppenkast, een draaimolentje en huifkarritjes. Het programma staat in de agenda.

De adoptiekosten bedragen €20,00 per lammetje