Adopteer een lammetje

Adopteer een lammetje van de schaapskooi Ermelo
en draag op deze manier bij tot het behoud van de Ermelose kudde!

Bij de kudde Veluwse heideschapen van Ermelo worden elk jaar in februari zo’n 200 lammetjes geboren. De schaapskooi staat dan helemaal vol met moederschapen en lammetjes. Vanaf april zijn de lammetjes groot geworden en gaan ze mee naar de hei met de herder en de honden. Ze eten dan de planten en struiken tussen de heide weg. Door de schapenbegrazing blijft de Ermelosche Heide mooi.

Een kudde schapen die met een herder over de heide zwerft is een eeuwenoude traditie, die we graag in stand willen houden. Daarom is het belangrijk dat er mensen zoals u de Stichting Schapedrift steunen, bijvoorbeeld door een of meerdere lammetjes te adopteren.

Hoe meedoen?

Je kunt een lammetje adopteren door overmaking van 20 euro (per lammetje). Het betreft symbolische adoptie en is dus niet gekoppeld aan een bepaald lammetje.

Wat krijg je ervoor?

Iedereen die een lammetje adopteert, mag op zaterdagochtend 4 april foto’s maken bij de lammetjes in de schaapskooi. De uitnodiging hiervoor ontvang je per mail. Ook krijg je (een tegoedbon voor) een knuffeltje en mag je een naam bedenken voor een lammetje. Je mag een kleurplaat maken met de naam van het lammetje erop. Al die kleurplaten hangen we op in het bezoekerscentrum. 

Welkom

Iedereen is van harte welkom om tijdens de openingstijden een kijkje te komen nemen bij de schaapskooi. Je mag niet in de kooi, want dat is veel te onrustig voor de schapen en lammetjes. Bovendien zijn de dieren nog klein en kwetsbaar en we willen voorkomen dat ze ziek worden.

28 maart lammetjesdag

Op zaterdag 28 maart maken we een uitzondering: dan is het LAMMETJESDAG en mag iedereen door de schaapskooi langs de schapen en lammetjes lopen. Er is dan van 10.00-16.00 uur van alles te doen bij de schaapskooi! Schapen drijven, knutselen, poppenkast, een verhalenverteller, een draaimolentje en huifkarritjes. Het programma vind je op www.schapedrift.nl. 

De adoptiekosten bedragen €20,00 per lammetje.