Infocentrum

In het bezoekerscentrum van de Ermelosche Heide is allerlei informatie te vinden over de schapen en hun wol, de herder en honden en de natuur in de omgeving. Op de filmwand wordt de herder gevolgd in haar werkzaamheden. Kom kijken hoe een vossenhol en een dassenburcht eruit zien! Aan de balie zijn speurtochten verkrijgbaar en tevens een kleinschalig horeca-assortiment. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet op de begane grond en een traplift naar de zolderverdieping, waar regelmatig workshops en knutselactiviteiten plaatsvinden. In de wintermaanden wordt de ruimte verwarmd door houtkachels. Buiten op het terras heeft u een prachtig uitzicht over de Ermelosche Heide. Naast de schaapskooi staat tevens een bijenstal waar u alles kunt zien en meemaken omtrent het houden van bijen!

Lees hier onze huisregels voor een prettig verblijf voor iedereen!

Mindervaliden

Direct voor de entree van het bezoekerscentrum bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen. Binnen het bezoekerscentrum zijn geen drempels en er kan een rijplaat over de toegangsdrempel gelegd worden. Er is een invalidentoilet op de begane grond. De zolderverdieping is bereikbaar via een traplift.

Er is een pad naar de achterkant van de schaapskooi waar de dieren van dichtbij kunnen worden bekeken. Grote delen van het erf zijn verhard en goed toegankelijk met rolstoelen. Let op: in de bossen en op de hei om de schaapskooi heen zijn geen rolstoelvriendelijke wandelpaden. Alleen de Postweg, het fietspad is verhard.

Winkel

In de winkel is van alles te koop! Onder meer dierenknuffels, porselein en serviesgoed, schapenvachten, wollen zadeldekjes en streekproducten als honing, jam, schapenkaas en wildstoofpotjes. Maar ook wandel- en fietsrouteboekjes van de plaatselijke VVV, ansichtkaarten en cosmetica op basis van wolvet van het merk Noordkroon. De trots van de winkel bestaat uit producten gemaakt door vrijwilligers van het Wolproject. Het Wolproject verwerkt maar liefst 900 kg wol tot de prachtigste producten van vachten, kussens en kerstartikelen tot scrubzeepjes en wolmestkorrels aan toe! De bijenvereniging Ermelo levert honing uit de directe omgeving van de schaapskooi.

Groepen

Het bezoekerscentrum, de schaapskooi en de omgeving van de Ermelosche Heide bieden goede mogelijkheden voor uitstapjes. Groepen tot maximaal twintig personen zijn altijd welkom zonder aanmelding, maar u dient er rekening mee te houden dat het op de weekenddagen erg druk kan zijn. Wij reserveren geen ruimten of delen van het terras.

De zolderverdieping van het bezoekerscentrum is zeer geschikt voor (kinder-) activiteiten, vergaderingen of workshops. Alle activiteiten worden georganiseerd door en bemenst met vrijwilligers. We maken bijzondere afspraken voor besloten groepen, mits de aard van de aanvraag onze kerntaak raakt: het verstrekken van informatie over de stichting, de natuur en de schaapskooi.

Wij bieden geen faciliteiten voor feesten en partijen. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden voor groepsreserveringen.