Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Grafheuvels: lezing en excursie (volgeboekt)

Presentatie door regioarcheoloog Maarten van Wispelwey over de historie van de omgeving van de Ermelosche Heide in het bezoekerscentrum. Onder de titel ‘Heide, heuvels en heidenen’  vertelt de archeoloog over de vele grafheuvels die op en rond de Ermelosche Heide te vinden zijn én over het ontstaan van de heidevelden. Een boeiende reis terug in de tijd. Aansluitend wandelt Wispelwey met liefhebbers over de Ermelosche Heide, naar de grafheuvels en het Romeinse marskamp. De terugkomst bij de schaapskooi is om 22.00 uur gepland.

Regioarcheoloog Maarten Wispelwey is al 20 jaar werkzaam op de Veluwe, maar heeft nog steeds een frisse kijk op de geschiedenis van de Veluwe. Uitgangspunt van zijn lezing is de Ermelosche Heide met zijn grafheuvels en het Romeinse marskamp. Hoewel het misschien ‘oude zaken’ betreft, weet Wispelwey het publiek toch weer te verrassen met nieuwe feiten. Met zijn enthousiasme neemt hij toehoorders mee in het verhaal van de heide en zijn (pré-) historische bezoekers en bewoners, waarna men met hem het veld ingaat om alles wat hij verteld heeft met eigen ogen te kunnen zien.

Deelname € 5,00, vrienden van Schapedrift € 4,00; inclusief koffie/thee voorafgaand aan de lezing. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden en betalen vooraf via de website verplicht. Er kunnen maximaal 20 personen inschrijven. In het bezoekerscentrum en tijdens de wandeling moet 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden worden.

Kijk hier voor de voorwaarden voor het vooraf betalen van activiteiten en excursies.

Deze lezing is volgeboekt. Er zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor dezelfde lezing op woensdag 15 juli.

 

 

 

Gegevens

Datum:
7 juli 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€4.00 – €5.00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar