Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nacht van de Nacht

Het is er aardedonker ’s nachts bij de Ermelose schaapskooi. Een ideale locatie voor beleving van de Nacht van de nacht, een landelijk evenement, waarbij aandacht voor de duisternis centraal staat. Vijf lokale organisaties verzorgen nachtelijke activiteiten bij en in de omgeving van de schaapskooi.

Vanwege het coronavirus is aanmelding vooraf noodzakelijk en wordt er een beperkt aantal deelnemers toegelaten. Er zijn nachtexcursies, presentaties over nachtdieren en er is uitleg over het heelal, planeten en sterren op het terrein.

Tijdsblokken

Er zijn twee tijdsblokken waar uit gekozen kan worden: van 19.00-20.15 of van 20.30-21.45 uur. In het bezoekerscentrum en op het terrein bij de schaapskooi is een looproute aangegeven, zodat mensen onderling voldoende afstand kunnen houden. Aanwijzingen van vrijwilligers moeten ten allen tijde opgevolgd worden.

Activiteiten

Onder leiding van gidsen wordt een korte nachtwandeling naar de heide en het bos gemaakt. Beleving van de duisternis, de stilte en geluiden van vogels of dieren die ’s avonds uit de dekking komen. Het terrein bij de schaapskooi is heel beperkt verlicht. Op de zolder van het bezoekerscentrum is een presentatie over nachtdieren. Bij de schaapskooi en de kapschuur wordt met een laserpointer en stellarium uitleg gegeven over de sterren en planeten. Bij onbewolkt weer is de planeet Mars goed te zien. De Maan is net na het Eerste Kwartier, dus iets meer dan half verlicht. Verder zijn de sterrenbeelden Grote Beer, Kleine Beer, Cassiopeia, Pegasus, Cepheus, Zwaan, Lier, Hercules, Andromeda,  Dolfijn, Voerman en Arend te zien. Enkele sterren worden aangewezen en benoemd met hulp van een laserpointer. Ook kan men een verrekijker meenemen.

Aanmelding

Voor alle activiteiten geldt: 10 personen maximaal per gids/activiteit. Per volwassene mag er maximaal 1 kind jonger dan 12 jaar meekomen. In het bezoekerscentrum is koffie, thee of frisdrank verkrijgbaar. Deelname aan de activiteiten is gratis. Na de aanmelding (voor deelnemers vanaf 12 jaar) voor een tijdsblok onder aan deze pagina ontvangt u per e-mail een formulier waarop aangegeven kan worden aan welke lezing of excursie u deel wilt nemen. Ook kunt u op dit formulier het aantal kinderen tot 12 jaar vermelden. U krijgt hiervan een bevestiging per e-mail.

Gegevens

Datum:
24 oktober
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Nacht van de nacht 2020. Tijdsblok 1 (19:45 - 20:15 uur)
0.00
38 beschikbaar
Nacht van de nacht 2020, Tijdsblok 2 (20:30 - 21:45 uur)
0.00
36 beschikbaar