Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Nacht -TOEGANG GRATIS!-

De schaapskooi is een ideale locatie met weinig lichtvervuiling en geen bebouwing in de wijde omtrek. Alleen in het bezoekerscentrum brandt spaarzaam licht; eromheen is het nagenoeg donker.

Lokale natuurorganisaties verzorgen op deze avond nachtelijke activiteiten bij en in de omgeving van de schaapskooi. Door telescopen kan naar sterren en sterrenbeelden worden gekeken; er zijn nachtexcursies over de hei en door het bos, presentaties over nachtdieren, vleermuizen en wild (-aanrijdingen).

Op het grasveld bij de schaapskooi zal bij onbewolkt weer twee telescopen worden opgesteld, hiermee kan er onder andere in de vooravond naar de planeten Jupiter en Saturnus gekeken worden. Verder zal er met een laserpointer, sterren en sterrenbeelden aangewezen worden.

Daarnaast zijn er kortere wandelingen speciaal voor (groot)ouders met kinderen gepland, zoals ook een stiltewandeling over de Ermelosche Heide. Alle wandelingen staan onder leiding van natuurgidsen en zijn razend populair. Gebruik van zaklantaarns en mobiele telefoons is hierbij niet toegestaan, alleen in uiterste noodgevallen. Af en toe wordt er stil gestaan om te luisteren naar vogels en andere nachtgeluiden.

Op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum zijn korte lezingen en in de kapschuur zal het NMP het stellarium presenteren.

Kijk voor meer uitleg van Govert Schilling, een ambassadeur van de landelijke Nachtvandenacht.nl: https://youtu.be/7FDjzc92u4U

Klik hier voor het gedetailleerde programma

Geen ticketverkoop; de toegang is gratis. Kom op tijd want bij sommige activiteiten geldt een beperkt aantal plaatsen!

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,