Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NJO Muziekzomer: Maat saxofoonkwartet

De NJO Muziekzomer presenteert Maat Saxofoonkwartet met het optreden getiteld ‘Portugese pracht’ in de Schaapskooi. NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival, met ook enkele uitstapjes buiten de regio. De organisatie is in handen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, die zich al ruim zestig jaar lang richten op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Het uitzonderlijke talent van deze musici is te bewonderen tijdens de meer dan 85 concerten van de NJO Muziekzomer. Het ruime muzikale aanbod heeft voor alle leeftijden veel te bieden. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die te vinden zijn in de provincie Gelderland. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen.

De leden van het Maat Saxofoonkwartet (Daniel Ferreira – sopraansaxofoon, Catarina Gomes –  altsaxofoon, Pedro Silva – tenorsaxofoon, en Madalfa Oliveira – baritonsaxofoon) ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar zijn allen afkomstig uit Portugal. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal, met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Sindsdien sleepten ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Músicosde meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. Tijdens de NJO Muziekzomer presenteert het kwartet een warmbloedig programma op een aantal bijzondere locaties, waaronder de sfeervolle Ermelose schaapskooi.

De toegangsprijs is € 18,50 / jongeren t/m 30 jaar € 12,50, inclusief drankje. Kaarten zijn vanaf 14 juni verkrijgbaar via https://www.muziekzomer.nl/muziekzomer/concert.vm?id=2050

Zie voor de laatste informatie www.muziekzomer.nl, en kijk ook eens op www.njo.nl voor onze activiteiten in de rest van het jaar!

 

 

Gegevens

Datum:
5 augustus 2019
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

De schaapskooi – Schapedrift Ermelo
Postweg 50
Ermelo, Nederland 3852PK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0577-407254