Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schaapscheerdersfeest (geannuleerd)

Rond het scheren van de schapen is een mooi publieksprogramma samengesteld. Bezoekers kunnen hun behendigheid testen op een groot touwparcours en bij het boogschieten. Kinderen kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen en zich laten schminken. Er zijn kramen met wol-, hobby- en schapenproducten en de technieken van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven wordt getoond. Ook is er een demonstratie vacht vilten en ook bezoekers mogen het proberen.

Imkers van de bijenvereniging geven uitleg over de bijenvolken in de bijenstal. Ook zijn er oude ambachten en muziek. Bij het Rad van Fortuin zijn leuke prijzen te winnen. Er is allerlei lekkers te eten en te drinken, zoals pannenkoeken van Molen de Koe en broodjes vers gerookte zalm en paling.

De entree bedraagt 1,50 euro, vrienden van Schapedrift en kinderen tot 5 jaar hebben gratis toegang. Schapenwol is deze dag ook te koop voor 7,50 euro per vacht.

Stichting Schapedrift raadt iedereen aan zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Er is een uurdienst met de buurtbus tussen Ermelo en Garderen. Er is beperkte pinmogelijkheid op het terrein.

Gegevens

Datum:
6 juni 2019
Tijd:
10:00 - 16:00