Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schaapscheerdersfeest (onder voorbehoud)

Rond het scheren van de schapen is een mooi publieksprogramma samengesteld. Kinderen kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen en zich laten schminken. Er zijn kramen met wol-, hobby- en schapenproducten en de technieken van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven wordt getoond. Ook is er een demonstratie vacht vilten en ook bezoekers mogen het proberen.

Imkers van de bijenvereniging geven uitleg over de bijenvolken in de bijenstal. Ook zijn er oude ambachten en muziek. Bij het Rad van Fortuin zijn leuke prijzen te winnen. Er is allerlei lekkers te eten en te drinken, zoals pannenkoeken van Molen de Koe en broodjes braadworst.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen meedoen met een kleurwedstrijd! De kleurplaat is te downloaden via de website of af te halen in het bezoekerscentrum. Er zijn twee leeftijdscategorieën: tot 7 jaar en van 8 t/m 12 jaar. Maak er iets moois van en stuur je ingekleurde tekening op naar Postbus 3085, 3850 CB Ermelo of geef deze af in het bezoekers­centrum. We hangen alle ingeleverde kleurplaten buiten op (ze worden ge­plastificeerd). Je kunt ze tot 7 juli inleveren. Van elke categorie wordt een winnende tekening bekend gemaakt op het schaapscheerdersfeest. De prijs is een exclusieve excursie met jouw gezin naar de herder en de kudde!

De entree voor het dit evenement bedraagt 2,00 euro, vrienden van Schapedrift en kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang. Schapenwol is deze dag ook te koop voor 7,50 euro per vacht.

Stichting Schapedrift raadt iedereen aan zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Er is een uurdienst met de buurtbus tussen Ermelo en Garderen.

Programma onder voorbehoud

Voorwaarden reserveren en betalen van excursies en activiteiten mei 2021

Gegevens

Datum:
5 juni
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
Gratis – €2

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar