Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vacht vilten

Deelnemers maken in een dag een eigen kleed van een afgeschoren vacht van één van de Veluwse heideschapen van de kudde van Ermelo. De workshop is onder leiding van viltdocente Judith Hofstee en vindt buiten plaats bij de schaapskooi. Prijs: € 80,00, inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Opgave en betaling vooraf is noodzakelijk; maximaal 8 deelnemers. Aanmelden en betalen kan via de website.

Het vilten van een hele vacht is intensief en redelijk zwaar werk. Deelnemers gaan onder leiding van een viltdocente buiten aan het werk op grote tafels. De vachten moeten eerst ontdaan worden van stro. Daarna begint het vilten en dat betekent voortdurend nat maken, inzepen, wrijven, kneden, duwen en rollen. Soms worden de vachten met blote voeten bewerkt voor een mooier resultaat. Het is een natte en vieze klus en daarom verstandig om een extra set kleren mee te nemen. Tussen de middag wordt er gezamenlijk geluncht. De koffie, thee en lunch wordt verzorgd door vrijwilligers van het bezoekerscentrum. Aan het eind van de gaat iedereen met een eigen gevilte vacht naar huis, die thuis nog verder moet drogen.

Deze workshop is vol. Er nog wel plek voor de workshops op 23 juli, 6 en 16 augustus.

Gegevens

Datum:
12 juli 2019
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€80.00

Locatie

De schaapskooi – Schapedrift Ermelo
Postweg 50
Ermelo, Nederland 3852PK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0577-407254

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not yet available