Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop vacht vilten (volgeboekt)

Deelnemers maken in een dag een eigen kleed van een afgeschoren vacht van één van de Veluwse heideschapen van de kudde van Ermelo. De workshop is onder leiding van viltdocente Judith Hofstee en vindt buiten plaats bij de schaapskooi. Prijs: € 85,00, inclusief materiaal, koffie/thee en lunchpakket. Opgave en betaling vooraf is noodzakelijk; maximaal 8 deelnemers per dag.

Het vilten van een hele vacht is intensief en redelijk zwaar werk. Deelnemers gaan onder leiding van een viltdocente buiten aan het werk op grote tafels. De vachten moeten eerst ontdaan worden van stro. Daarna begint het vilten en dat betekent voortdurend nat maken, inzepen, wrijven, kneden, duwen en rollen. Soms worden de vachten met blote voeten bewerkt voor een mooier resultaat. Het is een natte en vieze klus en daarom verstandig om een extra set kleren mee te nemen. De koffie, thee en lunch wordt verzorgd door vrijwilligers van het bezoekerscentrum. Aan het eind van de gaat iedereen met een eigen gevilte vacht naar huis, die thuis nog verder moet drogen.

Klik hier voor de voorwaarden voor het vooraf betalen van activiteiten.

Gegevens

Datum:
13 juli
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€85

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Workshop vacht vilten. Dinsdag 13 juli 2021
85.00
0 beschikbaar
Uitverkocht