Expositie mandala’s

In oktober en november exposeert Anneke Wullink (1970) met een deel van haar creatief werk in het bezoekerscentrum: gehaakte en gebreide mandala’s. Anneke is van jongs af aan al creatief bezig. Na de Mavo (met handvaardigheid in haar eindexamenpakket) volgde ze de opleiding voor activiteitenbegeleiding, gevolgd door de bibliotheekopleiding.

Anneke houdt van een uitdaging: als ze iets ziet, probeert ze dat (na) te maken. Het resultaat is altijd anders dan het voorbeeld, ze geeft haar eigen draai aan een werkstuk. Ook de diverse handwerkgroepen op Facebook zijn een inspiratiebron voor haar handwerk. Ze leert zichzelf de technieken aan. Ze haalt hiervoor de informatie vooral uit boeken en tijdschriften en soms filmpjes op Youtube.

De patronen voor de mandala’s haalt ze vooral uit handwerktijdschriften die ze jarenlang bewaarde en soms  op internet. De basis voor de mandala’s zijn meestal tafelkleedjes, wat onder meer door het gebruik van garen met kleurverloop resulteert in een eigentijds product.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.