Het werk gaat door

Bij de schaapskooi gaat het werk gewoon door. De schapen hebben dagelijks verzorging nodig: hooi en brokken in de ruiven en voederbakken en kuipen vullen met water. Het terrein moet onderhouden worden en er is altijd wel wat te repareren of verbeteren aan de hekken. In de moestuin wordt geschoffeld en gezaaid. Een vaste groep vrijwilligers en hulpherders ondersteunt herder Marion bij het werk. Op dit moment wordt dit werk in tweetallen gedaan, verdeeld over de week.

De 461 schapen gaan elke dag met een herder naar de Ermelosche Heide om er te grazen. Het is erg droog en stoffig op de hei en al behoorlijk warm. Er is nog niet veel te eten, dus worden ze tweemaal daags bijgevoerd. De kudde is nu op volle sterkte; de lammeren zijn al groot en het is een uitdaging om met zo’n grote groep dieren erop uit te gaan. Getrainde honden moeten de kudde naar de gewenste plekken leiden en zorgen dat de schapen bij elkaar blijven. Het terrein bij de schaapskooi is gesloten, maar wandelaars kunnen de kudde op de heide spotten. Op gepaste afstand natuurlijk en niet allemaal tegelijk!

Op de website, onderaan de homepage, worden steeds wisselende korte filmpjes getoond over de schapen en het werk bij de kooi. Zo kunt u ons toch blijven volgen.