Inschrijving Veluwse TrailRun geopend

Zaterdag 13 april 2019 zal bij de Schaapskooi het startsein worden gegeven voor de eerste Veluwse TrailRun. Het idee van deze TrailRun is mede ontstaan uit de enthousiaste reacties van de Trail-Runners op de Ermeloop.

De start/finish en ontvangst zal dan ook nabij de Schaapskooi plaatsvinden. Net als bij de Ermeloop zal Stichting Schapedrift ook bij de Veluwse Trailrun het goede doel zijn. De afstanden die worden gelopen zijn: 8 km, 16 km en 25 km en gaan door het Speulder- en Sprielderbos, over de Ermelosche Heide, langs het Romeins Marskamp en de tientallen grafheuvels van duizenden jaren oud.

De Veluwse TrailRun is 99% offroad en niet geschikt voor rolstoel, buggy’s en/of honden (al dan niet aangelijnd). De routes zijn volledig van herkenbare tekens voorzien. Trail-Running is hardlopen over veelal onverharde (bos)paden. TrailRunners verkiezen, in tegenstelling tot hardlopers op de weg(wedstrijden), minder impactstress en willen het hardlopen meer in een landschaps/natuurlijke omgeving beleven.

Inschrijven voor een loopafstand kan nu al via www.veluwsetrailrun.nl. Er is een maximaal limiet aan deelnemers.