Paasactiviteiten

De kudde schapen en lammeren gaat weer alle dagen naar de heide om er te grazen. De lammeren moeten wennen om hele dagen op de hei te zijn en door een hond gestuurd te worden. In de loop van de middag keert de kudde terug naar de schaapskooi. Het bezoekerscentrum is alle dagen geopend en in het paasweekend zijn er extra activiteiten.

Op vrijdag 19 april kan iedereen in het bezoekerscentrum een kuikentje vilten met gekleurde schapenwol, water en zeep.  De dag erna, op zaterdag 20 april verzorgt natuurgids Els Brons samen met oma’s, opa’s, ouders en hun kleuters een leuke korte natuurwandeling vanaf de schaapskooi. De kleuters komen allerlei opdrachten tegen en krijgen na afloop als beloning een echt boswachtersdiploma! Voor deze activiteit is aanmelden aanbevolen.

Op tweede paasdag, maandag 22 april nemen natuurgidsen Gerard van Ruiten en Els Brons kinderen met ouders en/of opa’s en oma’s mee voor een paashaas speurtocht op de Ermelosche heide.  Onderweg vertellen ze over de planten en dieren die er voorkomen. Zullen er ook chocolade-eitjes zijn verstopt?

Uitgebreide informatie over de activiteiten staat in de agenda: https://schapedrift.nl/evenementen-kalender/