Voorjaarsvakantie bij de schaapskooi

Het bezoekerscentrum en terrein bij de schaapskooi is in de voorjaarsvakantie, van 16 februari t/m 3 maart, alle dagen geopend: di t/m za van 10.30-16.00 uur, zo en ma van 12.30-16.00 uur. Daarbuiten geldt de winteropenstelling op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Bezoekers kunnen door de geopende deuren van de schaapskooi naar binnen kijken naar de pasgeboren lammetjes. De kooi mag niet betreden worden, ter voorkoming van ziektes.
In de voorjaarsvakantie zijn er extra activiteiten bij en in het bezoekerscentrum, zoals knutselen, vilten en excursies. Kijk voor een overzicht in  de agenda op deze website: https://schapedrift.nl/evenementen-kalender/ Kinderen kunnen een speurtocht doen, zoals het Lammetjespad of Zoek de schapen, vindt de zin.
Ook in de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers een lammetje adopteren.
Adoptie van een lammetje kost € 20,00. Je krijgt hiervoor een knuffeltje en een kleurplaat en je mag een naam verzinnen voor een lammetje. Exclusief voor adoptieouders is er een fotomoment bij de lammetjes in de schaapskooi; de uitnodiging hiervoor ontvang je na adoptie per e-mail. De inkomsten uit deze (symbolische) adoptie dragen bij aan het behoud van de Ermelose kudde.