Vrijdag 15 maart officiële heropening bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo is in de afgelopen maanden verbouwd en heringericht. Door de bouw van een kapschuur op het terrein, kwam er ruimte in het gebouw vrij. Uitbreiding en vernieuwing is zeer gewenst voor de ontvangst van de ruim 90.000 bezoekers, die er jaarlijks komen. De balie heeft extra faciliteiten gekregen met een nieuwe keuken. Er is meer zitruimte en een nieuwe informatiehoek. Ook de educatieve inrichting is uitgebreid en op de zolder is een kantoor voor de coördinator gebouwd. Vrijdag 15 maart is de officiële heropening van het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide bij de schaapskooi Ermelo. In het bijzijn van genodigden zal wethouder dhr. Laurens Klappe het bezoekerscentrum officieel openen.

Herinrichting

De bezoekersruimte is vergroot en efficiënter ingericht. Rond de kachels zijn comfortabele zitjes gecreëerd. In de informatiehoek staan wandel- en fietsroutes en kaarten, natuurboekjes en folders. Er is veel te zien en te leren over schapen, bijen en natuur in de omgeving. Nieuw is een voelwand over verschillende verwerkingstechnieken van wol. In ondergrondse vitrines zijn een dassenburcht en vossenhol gemaakt. Op de zolder zijn animatiefilmpjes te bekijken over o.a. de grafheuvels, het Romeins Marskamp, de mest en de begrazing. Ook is hier informatie over bijenvolken en hun leefwijze te zien. Op het terrein zijn een aantal informatiepanelen geplaatst.

Onmisbare bijdragen

Stichting Schapedrift heeft deze stappen kunnen zetten dankzij subsidies van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Provincie Gelderland, het Rabobank Stimuleringsfonds, een financiële bijdrage van Beleggingsfonds Hoofbosch en bijdragen van sponsoren.

De afgelopen maanden is er enorm veel werk verzet, vooral door de eigen vrijwilligers van Schapedrift. Tevens hebben enkele lokale bedrijven en deskundigen geholpen. Ook leerlingen van het Deltion College Zwolle, Christelijk College Groevenbeek, de Bijenvereniging en Filmclub Ermelo zijn betrokken bij de herinrichting. Onbetaalbare en onmisbare bijdragen, die tot een mooi resultaat hebben geleid.

 Feestweken 16-30 maart

In de weken na de opening zijn tal van extra activiteiten voor jong en oud, met de lammetjesdag op 30 maart als hoogtepunt. Bezoekers krijgen een gratis kopje koffie of thee of glaasje limonade. Er komen een aantal basisscholen op bezoek, er is een seniorendag en  er zijn creatieve activiteiten en excursies. Het programma is te vinden op https://schapedrift.nl/evenementen-kalender/