Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur

Vanaf vrijdag 2 april  kunt u spandoeken van ´Kraamkamer van Moeder Natuur´ tegenkomen. Ze hangen bij de Schaapskooi en het Indianenbos. Met deze actie vragen we u om rekening te houden met kwetsbare dieren in natuurgebieden.De lente lonkt, het broedseizoen is in aantocht. Dit jaar is dat reden tot zorg. Want de grote drukte die we in natuurgebieden zien sinds de pandemie, kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen.

Rust, hygiëne en afstand

Door de coronacrisis is het een stuk drukker in de natuurgebieden. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is belangrijk dat u beseft dat u in de kraamkamer van Moeder Natuur bent. Wie op kraamvisite gaat, weet dat rust, hygiëne en een beetje afstand belangrijk zijn voor een kersvers gezin.

Blijf op de paden, honden aan de lijn, laat geen afval achter

De kraamkamers van Moeder Natuur vragen om exact hetzelfde. Daarom hebben we deze spandoeken opgehangen.
“We vinden het natuurlijk fantastisch dat er zo veel mensen van onze natuurgebieden genieten”,  vertelt boswachter Henk-Jan Zwart. “Maar we vragen bezoekers om ook rekening te houden de plek waar ze zijn. Het hele voorjaar zijn ze in feite op kraamvisite in de natuur. Het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten.
Mijn boodschap is: Ga respectvol met de kraamkamers om. Voorkom verstoring van de pasgeboren dieren: blijf op de paden, honden aan de lijn, laat geen afval achter.”
Bron: gemeente Ermelo