Heb jij een goede speurneus?

In het bezoekerscentrum zijn een aantal natuurspeurtochten verkrijgbaar, geschikt vanaf 4 jaar. Voor grote groepen is het raadzaam om van te voren te reserveren, zodat er voldoende exemplaren aanwezig zijn. Informatie en reserveren tijdens openingstijden via telnr. 0577-407254.

Speuren rond of in de schaapskooi

Doe eens een speurtocht

Lammetjespad (voor kinderen tot 7 jaar)

Paaltjesroute van ca. 1 km. om het bezoekerscentrum en de schaapskooi voor kinderen tot 7 jaar. Bij elk paaltje moet een opdracht worden uitgevoerd. Als je het lammetjespad hebt gelopen en de opdrachten ingevuld, kun je dit inleveren bij de balie in het bezoekerscentrum. Je krijgt dan een mooie kleurplaat mee! Bij groepjes kan 1 opdrachtenkaart per drie kinderen meegegeven worden. Het is wel nodig om de kinderen te begeleiden.

Per groepje van drie kinderen wordt een opdracht verstrekt. Aan het eind van het lammetjespad wordt de route weer ingeleverd bij de balie van het bezoekerscentrum en krijgen de deelnemende kinderen een kleurplaat mee. Kosten: € 1,00 per speurtocht.  Er is een lente-, zomer- en herfst- en wintereditie van het lammetjespad

Klik op de links hieronder om het lammetjespad en een kleurplaat te downloaden (gratis)

Lammetjespad zomer 2021

kleurplaat schapen zomer

Speurtocht zoek de schapen… en vind de zin (van 6-12 jaar)

Zoek de letters……., en vind de zin! Buiten bij het bezoekerscentrum en de schaapskooi kunnen kinderen op zoek gaan naar letters, die uiteindelijk een zin zullen gaan vormen!

Leuk voor een kinderfeestje bijvoorbeeld. Kosten: € 1,00 per speurtocht.

Speurtocht in en om het bezoekerscentrum (vanaf 10 jaar) (niet mogelijk in verband met de corona maatregelen)

Een lijst met vragen die je kunt beantwoorden door goed om je heen te kijken in en om het bezoekerscentrum en de schaapskooi. Zo leer je een heleboel over de natuur en de schapen en schaapskooi. Als je het goed invult op het antwoordformulier, kun je uit de omcirkelde letters woorden maken die te maken hebben met de schaapskooi.

Duur ca. 3 kwartier. Kosten: € 1,00 per speurtocht.

Speurtocht De Bijenstal (van ca 8-12 jaar) (niet mogelijk in verband met de corona maatregelen)

Maak kennis met het leven, werk en nut van bijen tijdens een bezoek aan het bezoekerscentrum van de schaapskooi. Deze speurtocht leidt je aan de hand van opdrachten en meerkeuzevragen langs de expositie over bijen en de bijenkast. Buiten ga je op zoek naar voedsel voor de bijen.

De app is gratis te downloaden. De speurtocht is ook beschikbaar op papier. Kosten: €1,00 per speurtocht.

Puzzels (alle leeftijden)

In het bezoekerscentrum zijn tijdens de openingstijden 5 verschillende puzzels verkrijgbaar voor alle leeftijden. Deze hebben allen het thema schapen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Klik op de puzzel om deze te downloaden. (gratis)