Heb jij een goede speurneus?

In het bezoekerscentrum zijn een aantal natuurspeurtochten verkrijgbaar, geschikt vanaf 4 jaar. Voor grote groepen is het noodzakelijk om van te voren te reserveren, zodat er voldoende exemplaren aanwezig zijn. Informatie en reserveren via coordinator@schapedrift.nl

Speuren rond of in de schaapskooi

Doe eens een speurtocht!

Lammetjespad (voor kinderen tot 7 jaar)

Paaltjesroute van ca. 1 km. om het bezoekerscentrum en de schaapskooi voor kinderen tot 7 jaar. Bij elk paaltje moet een opdracht worden uitgevoerd. Als je het lammetjespad hebt gelopen en de opdrachten ingevuld, kun je dit inleveren bij de balie in het bezoekerscentrum. Je krijgt dan een mooie kleurplaat mee! Bij groepjes kan 1 opdrachtenkaart per drie kinderen meegegeven worden. Het is wel nodig om de kinderen te begeleiden.

Per groepje van drie kinderen wordt een opdracht verstrekt. Aan het eind van het lammetjespad wordt de route weer ingeleverd bij de balie van het bezoekerscentrum en krijgen de deelnemende kinderen een kleurplaat mee. Kosten: € 1,00 per speurtocht. Duur circa 30 minuten. Er is een lente-, zomer-, herfst- en wintereditie van het lammetjespad dus ieder seizoen kun je andere dingen ontdekken!

Speurtocht zoek de schapen… en vind de zin (van 6-12 jaar)

Zoek de letters……., en vind de zin! Buiten bij het bezoekerscentrum en de schaapskooi kunnen kinderen op zoek gaan naar letters, die uiteindelijk een zin zullen gaan vormen!

Leuk voor een kinderfeestje bijvoorbeeld. Kosten: € 1,00 per speurtocht.

Speurtocht in en om het bezoekerscentrum (vanaf 10 jaar)

Een lijst met vragen die je kunt beantwoorden door goed om je heen te kijken in en om het bezoekerscentrum en de schaapskooi. Zo leer je een heleboel over de natuur en de schapen en schaapskooi. Als je het goed invult op het antwoordformulier, kun je uit de omcirkelde letters woorden maken die te maken hebben met de schaapskooi.

Duur ca. 3 kwartier. Kosten: € 1,00 per speurtocht.