1 februari 2024

Adoptie eerste lammetjes Maria & AGO 2.0

In 2024 bestaat Stichting Schapedrift 25 jaar en om dit jubileum te vieren zijn de eerste lammeren geadopteerd door Aart Goossensen en Henri van Pijkeren. Aart Goossensen is al vanaf het allereerste begin, sinds de oprichting van de stichting in april 1999, als penningmeester maar ook een tijdje als voorzitter, een betrokken bestuurslid van de stichting. Ook hij viert dus zijn 25-jarig jubileum bij Stichting Schapedrift!

Henri van Pijkeren was de eerste coördinator van het bezoekerscentrum van de schaapskooi en heeft al voordat de bouw klaar was de start en de groei van Schapedrift meegemaakt tot de publiektrekker die het geworden is. Daarnaast heeft hij het bezoekerscentrum ingericht en de educatieve elementen ontwikkeld. Dit alles natuurlijk samen met de vrijwilligers van het eerste uur!

Een lammetje adopteren kan HIER of gewoon in het bezoekerscentrum!

Van links naar rechts:

Henri van Pijkeren, Aart Goossensen en Marion Derks

Bekijk hier meer foto’s van de pasgeboren lammetjes!

25 januari 2024

De lammertijd is begonnen!

Op woensdag 24 januari is de lammertijd begonnen. ’s Ochtends om kwart over 9 werd een tweeling geboren: een jongetje en een meisje. Moeder en kinderen maken het heel goed. ’s Middags vond onder toeziend oog van publiek weer een bevalling plaats. Een jonge ooi die voor het eerst moest bevallen, maar ze deed het prima en trok zich niets aan van de mensen die over de onderdeuren van de schaapskooi alles goed konden bekijken. Houd onze Facebook pagina of Instagram account in de gaten voor het nieuws van de dag! Onze lammetjes zijn ook dit jaar (symbolisch) te adopteren.

HIER DE LINK NAAR HET LAMMETJESADOPTIEPLAN

5 januari 2024

Dinamofonds zegt opnieuw steun toe aan de schaapskudde!

Het Dinamofonds heeft ook dit jaar een subsidie toegekend aan onze kudde. Dit geld is o.a. gebruikt voor dierenartskosten.

Voor meer informatie, lees het persbericht van het Dinamofonds op https://dinamofonds.nl/nieuws/heideschapenkuddes-2023