Snel naar een activiteit

Speurtochten

Excursies

Creativiteit

Wandelen

Fietsen

Spelen

Heb jij een goede speurneus?

In het bezoekerscentrum zijn een aantal natuurspeurtochten verkrijgbaar, geschikt vanaf 4 jaar. Alle speurtochten kosten € 1 per speurtocht. Voor grote groepen is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren, zodat er voldoende exemplaren aanwezig zijn. Informatie en reserveren via coordinator@schapedrift.nl

Lammetjespad

Paaltjesroute van ca. 1 km. buiten het terrein van het bezoekerscentrum en de schaapskooi voor kinderen tot 7 jaar. Bij elk paaltje moet een opdracht worden uitgevoerd. Bij groepjes kan 1 opdrachtenkaart per drie kinderen meegegeven worden. Het is wel nodig om de kinderen te begeleiden. Er is een lente-, zomer-, herfst- en wintereditie van het lammetjespad dus ieder seizoen zijn er andere dingen te ontdekken!

Duur circa 30 minuten.

Zoek de schapen…

Zoek de letters……., en vind de zin! Buiten bij het bezoekerscentrum en de schaapskooi maar binnen de hekken van het terrein kunnen kinderen op zoek gaan naar letters, die uiteindelijk een zin zullen gaan vormen. Geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

Leuk voor een kinderfeestje! Het speuren kan ook in groepjes van drie gedaan worden.

Duur circa 45 minuten

Speurtocht bezoekerscentrum

Een lijst met vragen die je kunt beantwoorden door goed om je heen te kijken in en om het bezoekerscentrum en de schaapskooi. Zo leer je een heleboel over de natuur en de schapen en schaapskooi. Als je het goed invult op het antwoordformulier, kun je uit de omcirkelde letters woorden maken die te maken hebben met de schaapskooi. Geschikt voor iedereen vanaf 11 jaar.

Duur circa 3 kwartier.

Excursies

Het hele jaar door worden er vanaf de schaapskooi korte en langere wandelexcursies georganiseerd. Onze natuurgidsen vertellen graag over de cultuurhistorie, het ontstaan van het landschap en de voorkomende dieren en planten. Regelmatig zijn er themawandelingen zoals paddenstoelen (in de herfst), naar de herder en de kudde, op zoek naar vogels en avondzwerftochten in de zomermaanden. In principe gaan excursies altijd door, tenzij bij extreme weersomstandigheden.

Let op: honden zijn niet toegestaan tijdens onze excursies.

Meelopen met de herder

Een exclusieve beleving bij schaapskooi Ermelo: meelopen met de herder! Persoonlijker kan het niet: u trekt gedurende 2,5 uur samen op met de herder en maakt zo het werk van de herder met haar honden van dichtbij mee. Na afloop praat u nog even na in het bezoekerscentrum. Maximaal vier deelnemers per keer. Check de website voor de data en boek op tijd!

Let op: vanwege extreem weer kunnen de vertrektijden op korte termijn aangepast worden.

Honden zijn absoluut niet welkom tijdens deze excursies!

Creatieve workshops

In en bij het bezoekerscentrum vinden tal van creatieve workshops plaats voor kinderen en volwassenen. Het aanbod is zeer gevarieerd; van een kleed vilten en schaapjes knutselen tot sieraden maken van schapenwol. Check de agenda voor het overzicht!

Ook is het mogelijk om een workshop te boeken voor een besloten groep. De workshops vinden plaats in en om het bezoekerscentrum en in principe tijdens reguliere openingstijden. Ga naar bezoekerscentrum/ groepsbezoek voor verschillende opties.

Wandelen

De schaapskooi is een ideale start- en rustplaats voor wandelingen. De VVV, NMP en andere organisaties hebben diverse wandelroutes uitgezet die veelal beginnen bij het blauwe bankje tegenover de schaapskooi. In het bezoekerscentrum zijn fiets- en wandelrouteboekjes te koop en geven de vrijwilligers graag uitleg over de routes.

Fietsen

De schaapskooi ligt aan het verharde fietspad van de Postweg, vlakbij fietsknooppunt 79. Verschillende (Falk-) fietskaarten zijn in het bezoekerscentrum verkrijgbaar, onder meer de Landschappenfietsroute (uitgave NMP Ermelo), Veluwe Fietsroutes en het fietsrouteboekje van Visit Veluwe.

De schaapskooi is een geliefde tussenstop voor fietsers. Er zijn oplaadpunten voor E-bikes. Aan de balie kunt u tevens vragen naar een fietspomp en bandenplakset.

Eens per jaar (eind september) vindt de geliefde bronstfietsexcursie plaats, on der leiding van natuurgids Jeanne Dijkstra fietst u dan voor dag en dauw over de Postweg richting Staverden, op zoek naar bronstige herten. Check de agenda voor tickets!

Spelen

Bij het bezoekerscentrum en de schaapskooi kunnen kinderen van alle leeftijden naar hartenlust spelen. Er is een speeltuin met gezellige
(kinder-) tafels er om heen. Er zijn speurtochten in en om het terrein heen (kijk ook bij speurtochten).

Naast de speeltuin staat een schaak- en damtafel! De speelstukken kunnen gehuurd worden bij de balie van het bezoekerscentrum tegen een kleine vergoeding van € 1,00 plus € 5,00 borg.

In het bezoekerscentrum zijn diverse interactieve spellen te doen. Kom eens kijken wat er allemaal mogelijk is!