Medewerkers

Marion Derks (sinds 2002) en Francisca Schippers (sinds 2019) zijn de vaste schaapherders in dienst van Stichting Schapedrift.

Silvia Noordman (sinds 2023) is coördinator van het bezoekerscentrum en is verantwoordelijk voor alle activiteiten en evenementen van de stichting. Zij wordt sinds 1 februari 2024 daarbij ondersteund door assistent-coördinator Gerrie Kokken.

De herders werken met Border Collies, een van oudsher voor dit werk gefokt hondenras.

Vrijwilligers

Het gouden hart van de organisatie bestaat uit ruim honderd vrijwilligers in de meest uiteenlopende disciplines: van gastheren en gastvrouwen in het bezoekerscentrum, hulpherders en herdershulpen, natuurgidsen, tuin- en onderhoudsploeg, evenementenmedewerkers, redacteurs, bestuursleden en begeleiders van scholen en kinderactiviteiten. Zonder deze enthousiaste groep van vrijwilligers zou de stichting niet kunnen bestaan!

Wilt u ook vrijwilliger worden? Er is vooral behoefte aan baliemedewerkers, tuinploeg, schoonmaakploeg en natuurgidsen! Neem contact op met de coördinator of bel voor meer informatie: 0577-407 235. Gewoon binnenlopen mag uiteraard altijd!

Onze stagiairs

Stichting Schapedrift biedt jaarlijks plek aan zo’n dertig leerlingen van Christelijk College Groevenbeek uit Ermelo. Ze helpen bij de kinderactiviteiten, in het  bezoekerscentrum, in de tuin en zelfs af en toe in de kooi. Zo lopen ze hun dertig uur durende stage bij een maatschappelijk bewuste organisatie met hart voor mens, dier en natuur.

Er is in beperkte mate ook plek voor beroeps-stagiairs, zowel op MBO als HBO niveau.

Wil je ook stage lopen bij ons? Neem dan contact op met de coördinator!

Het bestuur van Stichting Schapedrift

Het bestuur van Stichting Schapedrift bestaat uitsluitend uit vrijwilligers van de stichting. Geen van de bestuursleden ontvangt een vergoeding of andersoortige beloning voor haar werkzaamheden. De bestuursleden zijn tevens als vrijwilliger werkzaam in andere werkgroepen.

Sven Gravendeel is voorzitter van het bestuur. Het dagelijks bestuur bestaat verder uit secretaris Joop Verheijen en penningmeester Aart Goossensen. Met Sandrien Volgers en Gerard Hendriks is het vijftal compleet. Het bestuur kent daarnaast adviseurs, te weten Bernadette Gravendeel, Ab van der Does en Marion  Derks en Silvia Noordman.

Meer informatie over de stichting vindt u hier