Wandelen

De schaapskooi en het bezoekerscentrum staan aan de rand van de Ermelosche Heide. Er lopen tal van wandelpaden, brede en smallere, over de heide en door het aangrenzende bosgebied. Ook zijn er paaltjeswandelingen en uitgezette wandelroutes die langs de schaapskooi lopen. De routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Maak eens een wandeling op de heide!

Er zijn meerdere routes aangegeven

Wandelen rond Drie langs ondergrondse geheimen

Wandeling van 7 km, o.a. langs het onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Uitgave Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo. Routeboekje €3,50.

Schapedriftwandelroute

Wandelroute van 3 km, langs o.a. de eikenstrubben aan de rand van de Ermelosche Heide. Uitgave Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo. Blauwe paaltjes; routeboekje € 3,50.

Romeins Marskampwandelroute

Een wandeling van 6 km, op zoek naar Romeinse sporen; langs de plek waar een Romeins marskamp heeft gestaan. Paaltjes met een ‘romeintje’ erop. Routeboekje, uitgave Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo, € 4,00.

GPS-wandelroute

Klik hier voor een GPS-wandelroute over de Ermelosche Heide       (er zijn geen GPS-apparaten te huur of te koop in het bezoekerscentrum).

Cultuurhistorische wandelroute

Een wandeling van 8,5 km door een oud cultuurlandschap, onder meer over de Ermelosche Heide. Uitgezet door Staatsbosbeheer en aangegeven met paars/roze bordjes. Hier is geen routebeschrijving van.

Wandelen op landgoed Staverden

Beschrijving van de gele, blauwe en rode paaltjesroute over het landgoed, van 3 en 3,5 km. Langs het kasteel, de oranjerie, door de kasteeltuin en langs het witte pauwenverblijf.  € 2,00.